keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Salaliitto: Kuuhuijaus Osa 3


Lipun varjo puuttuu

Elokuva: Avaruusseikkailu 2001 (2001: A Space Odyssey) on Stanley Kubrickin ohjaama tieteiselokuva, joka valmistui vuonna 1968. Erikoistehosteiltaan se oli aikaansa edellä ja yksi versio tapahtuneesta on se, että näitä samoja elokuvalavasteita ja tekniikoita käytettiin myös Apollo lentojen simulointiin ja kuumaisemien luontiin. Ajankohdat käyvät kyllä hyvin yksiin mutta ei ehkä kuitenkaan ihan niin.

(Van Allen radiation belt) eli Van Allenin säteilyvyöhykkeet; Sisempi vöyhyke on välillä 700 - 10 000 km ulompi vyöhyke 13 000 - 65 000 km. (Kuuhun on matkaa 384 400 km). Näissä on runsaasti avaruussäteilyä, joka ei oikein ole eduksi ihmisen hyvinvoinnille eli altistaa syöpään jne ja voi olla kohtalokasta nopeallakin aikataululla, mutta kukaan astronauteista ei ole koskaan sairastellut tähän suuntaan ! Venäläisten avaruuteen lähettämät eläimet kuolivat näillä vyöhykkeillä.Kaikki miehitetyt avaruuslennot ovat aina pysytelleet Van Allenin vyöhykkeiden alapuolella; Gemini, Mercury, Skylab ja avaruussukkulat, paitsi nämä Apollo-lennot, jotka painoi läpi avaruussäteilyn muina miehinä. Aluksen suojana pitäisi olla "6 jalkaa lyijyä", siis parisen metriä.

Kuussa on öisin pakkasta 200 astetta ja päivisin lämpöä 130 astetta. Säteilyä, auringonpurkauksia, kylmyyttä ja kuumuutta vastaan avaruuspuvuissa oli vähän alumiinia ja pumpulia (lämpötilat huomioiden kuukuvat ovat loistavia.

Kansainvälinen avaruusasema kiertää maata 380 - 390 km korkeudella, satelliittien korkeus on 700 - 850 km eli säteilyvyöhykkeen alkamiskorkeudessa. Vuonna 1998 avaruussukkula nousi vajaan 600 km korkeudelle, mutta säteilyn takia sen piti palata lähemmäs maata. Miehistö "näki säteilyn menevän lävitseen" silmät kiinnikin.

Kuukautta ennen ensimmäistä kuulentoa LEM-modulin (Lunar Excursion Module) koelennolla se syöksyi maahan ja tuhoutui. Se käyttäytyi holtittomasti ja Armstrong pelastautui heittoistuimella, väline oli vaikeasti hallittava ja epävakaa, ei sitä voi käyttää muuten kuin vaijerin varassa. v.2006 vieläkin tilanne on sama.Vehkeethän on teipattu kasaan Scotcin teipillä eli otetaan vähän kultafoliota, tinapaperia jne.


Rakettimoottori oli täysin äänetön kun astronautti ohjasi laskeutumista kuuhun, todellisuudessa astronautin selostusta kuuhun laskeutumisesta ei olisi voinut kuulla.

Raketin laskeutumispaikan alla ei ole paljasta paikkaa, jonka rakettimoottori olisi puhdistanut pölystä, kraaterista puhumattakaan, jollainen sinne voimakkaan rakettimoottorin paineen takia olisi pitänyt syntyä.LEM-Modulin laskeutumisjaloissa ei ole yhtään pölyä.

Tähdet puuttuvat Apollo kuvista ja filmeistä, Juri Gagarin sanoi; tähdet ovat "tähtitieteellisen kirkkaita". Nasa ei voinut julkaista kuvia joissa tähtiä olisi näkyvillä, koska niistä helposti voisi selvittää missä kuvat on otettu, maassa vai kuussa.Kuukivessä on c-kirjain (tämä käytäntö on tuttu Hollywoodista, jossa otoksen keskikohta (center) merkitään c-kirjaimella.

Kamerat tekevät automaattisesti "ristejä" kuvien etualalle, jos risti on kohteen takana, kyseessä on kuvaväärennös.

Kuukulkuneuvo; jalanjälkiä on, mutta pyöränjälkiä ei näy kummassakaan kuvassa ja kumi on puhki sekä lokari teipattu.Lavasteita:Materiaali on suoraan Lampuri.fi sivustolta. Kiitokset sivuston tekijöille hyvästä materiaalista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen niiden hyväksymistä.