lauantai 13. lokakuuta 2012

John Titor

John Titor oli Internetin keskustelupalstoilla huomiota herättänyt nimimerkki, joka väitti olevansa floridalainen aikamatkaaja vuodesta 2036. Nimimerkki John Titor kirjoitteli useille keskustelupalstoille 2. marraskuuta 2000–24. maaliskuuta 2001 välisenä aikana. Hän kertoi erilaisia ennustuksia lähiaikojen tapahtumista.

John Titor kertoi muun muassa Yhdysvalloissa 2004–2005 alkavasta sisällissodasta, joka päättyisi vuonna 2015. Lisäksi Titor kertoi maailmanlaajuisesta ydinsodasta, joka alkaisi tuhoisin seurauksin vuonna 2015 Venäjän hyökättyä Yhdysvaltoihin. Titor katosi Internetistä 24. maaliskuuta 2001, kuten oli sanonut tekevänsä, eikä hänestä ole kuultu enää sen jälkeen.

Kritiikki

John Titor tarinaa on kritisoitu ennustuksien toteutumattomuudesta. Osa Titorin puolustajista taas kritisoi kriitikkoja ja esittää eri syitä miksi vuoteen 2008 asti olevat ennustukset eivät ole tapahtuneet. Titorin ennustusten vuoksi jotkut alkoivat uskoa häntä (erityisesti näennäistieteellisissä piireissä), mutta skeptikkojen mielestä hän oli huijari. Monet pitivät häntä vain hauskana ja harmittomana.

Lähde: Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen niiden hyväksymistä.