sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Rendleshamin ufotapaus

Rendleshamin ufotapaus on nimitys sarjalle raportoituja havaintoja selittämättömistä valoilmiöistä sekä väitetystä tuntematonta alkuperää olevan aluksen tai alusten laskeutumisesta Rendleshamin metsässä.

Silminnäkijä ja virkaatekevä tukikohdan komentaja everstiluutnantti Charles Halt on myös esittänyt eriävän mielipiteensä ja väittää, että tapahtumaa pyrittiin pimittämään sekä Yhdistyneen kuningaskunnan että Yhdysvaltojen tiedustelupalveluiden toimesta. Jälkikäteen saatu todistusaineisto viittasi siihen, että Yhdistyneen kuningaskunnan puolustusministeriöllä oli hallussaan huomattava asiakirja-aineisto aiheesta, mikä johti väitteisiin salailusta; jotkut ovat tulkinneet tämän osana laajempaa systemaattista tiedon pimittämistä liittyen ufoilmiön todelliseen luonteeseen. Kun tämä aineisto julkistettiin vuonna 2001, kävi ilmi että se koostuu enimmäkseen puolustusministeriön sisäisestä kirjeenvaihdosta ja vastauksista yleisöltä tulleisiin tiedusteluihin.

26. joulukuuta (tapahtumat)

Noin kello kolme yöllä 26. joulukuuta 1980 partio Woodbridgen itäiseltä portilta raportoi outoja valoja, jotka näyttivät laskeutuvan läheiseen Rendleshamin metsään. Sotilaat pitivät sitä ensin pakkolaskun tehneenä lentokoneena, mutta mentyään metsään tutkimaan, he näkivät outojen valojen liikkuvan puiden lomassa, samoin kuin kirkkaan valon, joka näytti tulevan maahan laskeutuneesta tunnistamattomasta kohteesta. Yksi sotilaista, ylikersantti Jim Penniston, väitti myöhemmin kohdanneensa "tuntematonta alkuperää olevan aluksen" ja tehneensä yksityiskohtaisia muistiinpanoja sen piirteistä, koskeneensa sen "lämmintä" pintaa, sekä kopioineensa lukuisia symboleita sen rungosta. Esine väitetysti lensi pois lyhyen lähikontaktin jälkeen. Penniston myös väitti nähneensä aluksessa kolmijalkaisen laskutelineen, joka jätti jälkeensä kolme painaumajälkeä maahan, mitkä olivat näkyvissä vielä seuraavana päivänä. Penniston sittemmin esitti käsityksenään, että "alus" jonka hän kohtasi oli tullut tulevaisuudesta, ja sen miehistönä oli aikamatkustajia, ei maan ulkopuolisia olentoja.


Paljon lisätietoa (suomeksi) Wikipediasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tarkistetaan ennen niiden hyväksymistä.